Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Július 16. 10:59, kedd | Életmód
Forrás: sokszinuvidek.24.hu

Ehető kávéscsészét vetettek be a műanyagok elleni harcban

Ehető kávéscsészét vetettek be a műanyagok elleni harcban

A Cairo Coffeeshop zseniális megoldással rukkolt elő.

A Cairo Coffeeshop -nak zseniális megoldása van az egyszer használatos műanyag poharak kiváltására, írta a sceeneats.com.

A felelőtlen emberi tevékenység egyik látványos, elszomorító jele a világtengerek lehangoló állapota. Hatalmas műanyagpalack szigetekkel együtt tengeri teknősök ezrei és más, veszélyeztetett tengeri állatfajok egyedei sodródnak a kihalás szélére.

Korábban többször hírt adtunk olyan kezdeményezésekről, melyeket emberek, vagy cégek indítottak a műanyag elleni harc jegyében. Ehető szívószálak, otthon készült bevásárló szatyrok, és más okos, egyszerű ötletekkel minden ki tehet Földünk sokszínű élővilágának megóvásáért.

A világtengereken úszó, óriás szemétszigetek többsége műanyaghulladék – Illusztráció – Fotó: Pixabay

A közelmúltban az egyiptomi kávézó remek ötlettel jelentkezett, öko-s megoldásával száműzte a műanyag poharakat üzletéből.

A környezet megóvása érdekében talán sohasem találtak ennyire finom megoldást, amivel az egyiptomi főváros egyik kávézója rukkolt elő. A reggeli kávét a vendégek ropogós csokoládé bevonatú csészéből élvezhetik, miközben a tengeri teknősök megmentését is segítik.

A Coffeeshop Khan El Bon az italait kis méretű, csokoládéval bevont süteményekből készült csészékben szolgálja fel, így a kairói kávézóban elkortyolt reggeli eszpresszó fogyasztásával a vendégek hozzájárulnak a környezetvédelem ügyéhez.

sokszinuvidek.24.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.