Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Június 13. 18:17, hétfő | Életmód
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Egyre többen választják a szervezett utakat nyáron

Egyre többen választják a szervezett utakat nyáron

Az utasok számára nagyon fontos a biztonság, ezért az egyéni utazásszervezés helyett az utasok sokkal inkább az utazási irodákhoz fordulnak

- közölte Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnöke az MTI érdeklődésére.

Mint elmondta, "úgy tűnik, idén fellélegezhetünk, és kicsit olyan lesz a 2022-es nyár, mint a koronavírus előtt". A tavaly elindított heti mintegy 20 charterjárat az idénre megduplázódott, a járatok Törökországba, a görög szigetekre, Mallorcára, Egyiptomba, Tunéziába indulnak, így már 15 úti cél érhető el ily módon.

Kiemelte, hogy nagyon nagy az utazási kedv, az emberek a pandémia 2 éve után vágynak a külföldi utazásra. Természetesen a nyári időszakban főként a tengerparti nyaralások számítanak a legnépszerűbb úti célnak, és sokan választják a kulturális körutazásokat.

Az európai úti célokon kívül 2022-ben ismét előkelő helyet foglalnak el a népszerűségi listán olyan országok, mint az Egyesült Államok, vagy Izrael. Természetesen az oroszországi utazásokat törölni kellett - jelezte, hozzátéve, hogy a beutaztatással foglalkozó cégek nincsenek könnyű helyzetben: a pandémia után az orosz-ukrán háború nehezítette a működésüket, és a tengerentúlról érkező vendégek döntését is visszavetette a szomszédos országban zajló háború.

Az 1974-ben alakult MUISZ-nak 164 tagirodája van, amelyek a szervezett turizmus 75 százalékát bonyolítják. Tavaly egymillió utas utazott a magyarországi utazási irodák szervezésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.