Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 28. 11:42, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Egy hónappal a télkezdet előtt leesett az első hó

Egy hónappal a télkezdet előtt leesett az első hó

Több mint egy hónappal a meteorológiai tél kezdete előtt, vasárnapra virradó éjszaka több helyen leesett az első hó.

Fövényi Attila, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek elmondta: éjszaka a Soproni-hegységben havazott. A legtöbb havat a 435 méter magasan fekvő Brennbergbányán mérték, ott három centiméteres a hólepel.
A Győr-Sármellék-Nagykanizsa vonaltól nyugatra néhány helyen most is szállingózik a hó. A következő másfél napban máshol is számítani lehet hóra. Az éjszaka már a Duna vonalában és az Északi-középhegységben, majd reggel a Duna-Tisza-közén is várható havas eső, illetve gyenge havazás.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat tudatta: vasárnap napközben a Dunántúlon az eső, havas eső mellett nyugaton és a magasabban fekvő területeken havazás is várható, de felszínen megmaradó hó inkább csak a hegyekben lehet. A nap folyamán több helyen várhatóan megszűnik a csapadék, de az esti, késő esti óráktól délnyugat felől újabb kiterjedt csapadékzóna érkezik.
A Dunántúl nyugati felén a lehulló hó várhatóan több helyen meg is marad majd. Hétfőre virradóra több centiméter hó is hullhat.
A Dunántúlon és a Duna vonalában, a Dunántúli-középhegységben és a Balatonnál, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több helyen várhatók viharos, az óránkénti 60 kilométeres erősséget meghaladó széllökések.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.