Városlista
2022. október 3, hétfő - Helga

Hírek

2022. Augusztus 10. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: fmc.hu

Édesanyját zsarolta, öccsét szexuálisan molesztálta a székesfehérvári férfi - 14 év fegyházbüntetést kapott

Édesanyját zsarolta, öccsét szexuálisan molesztálta a székesfehérvári férfi - 14 év fegyházbüntetést kapott

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az édesanyját és testvérét évekig rettegésben tartó férfi büntetésének a helybenhagyását indítványozta.

A Főügyészség keddi közleményében azt írja, az ítélet szerint a férfi gyakran fogyasztott kábítószert és alkoholt. Mivel jövedelemmel nem rendelkezett, rendszeresen agresszív volt édesanyjával és öccsével azért, hogy tőlük pénzt szerezzen a kábítószerre és az alkoholra.

Amennyiben a sértettek megtagadták a pénz átadását, a férfi a székesfehérvári ingatlanukban a berendezési tárgyakat összetörte, öngyilkossággal és azzal fenyegetőzött, hogy valakit le fog szúrni.

A férfi a 2001 májusában született öccsét, aki félt tőle, 2017. évben több alkalommal szexuális cselekmény elvégzésére, illetve annak eltűrésére kényszerítette. Ezen kívül 2020. évtől kezdődően fenyegetéssel rendszeresen rávette, hogy őt kiszolgálja, helyette elvégezze a házimunkát, megalázta, bántalmazta. Azzal is fenyegette öccsét, ha feljelentést tesz ellene, akkor kioltja az életét.

A Székesfehérvári Törvényszék még 2022. június 8-án kihirdetett ítéletében a férfit 2 rendbeli, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette, kapcsolati erőszak bűntette és kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt 14 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Megállapította tovább azt is, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, de a férfi és védője fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség most közzétett álláspontja szerint a kiszabott büntetés szükséges. A férfi hosszú időn keresztül, gátlástalanul, erkölcsileg mélyen elítélendő bűncselekményeket követett el legközelebbi hozzátartozói sérelmére. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

fmc.hu

Címkék: erőszak

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 30. 10:26, péntek | Helyi

Brutális büntetőkamat: mentőövet dobtak a bajban lévő CSOK-osoknak

A büntetőkamat könnyítéséről szóló rendelet már meg is jelent a Magyar Közlönyben.

2022. Szeptember 22. 11:12, csütörtök | Helyi

Határidőig befejeződhet a déli összekötő építése

Jelen állás szerint a déli összekötő kivitelezés könnyedén befejeződhet a határidőig, csúszással nem kell számolni.

2022. Szeptember 22. 11:06, csütörtök | Helyi

A legtöbb helyen stagnál, Fehérváron tovább emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

A legtöbb helyen stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, Fehérváron viszont emelkedett és tovább emelkedik - közölte a Nemzeti Népegészségügy Központ.

2022. Szeptember 21. 20:41, szerda | Helyi

Kerítésnek ütközött egy autó Balatonfüreden, a sofőr életét vesztette

A sofőr menet közben rosszul lett, emiatt következett be a szerencsétlenség.