Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 09. 15:05, péntek | Helyi
Forrás: infofehervar.hu

DR. TOKODI ISTVÁN FEHÉRVÁRI ORVOST IS JELÖLTÉK A SZENT-GYÖRGYI ALBERT ORVOSI DÍJRA

DR. TOKODI ISTVÁN FEHÉRVÁRI ORVOST IS JELÖLTÉK A SZENT-GYÖRGYI ALBERT  ORVOSI DÍJRA

Minden évben, munkájuk elismeréseként olyan orvosoknak adományoznak Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat,

akik cselekedetükkel megmentették betegük életét, vagy akár a mindennapi orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókhoz.

A 12 fehérvári jelölt közül elsőként DR. TOKODI ISTVÁNT (neonatológus, gyermek-gasztroenterológus) mutatjuk be, aki készséggel válaszolt az infofehervar.hu kérdéseire


Infofehervar.hu: Mit szólt hozzá, amikor megtudta, hogy jelölték a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra?
- Dr. T.I. : - Meglepődtem és igencsak jólesett. Azt gondolom, hogy egy gyakorló orvosnak nagy megtiszteltetés és elismerés, hogy a jelöltek között szerepelhet.

Infofehervar.hu: Miként lett orvos, miként választotta ezt a hivatást?
- Dr. T.I. : - A családi példa vezérelt, ugyanis édesapám háziorvos volt. Tetszett a munka, a munkamorál. Amikor már a gimnáziumba beiratkoztam, már akkor eltökéltem, hogy orvos szeretnék lenni, s elhivatottsággal ennek megfelelően végeztem tanulmányaimat. Az, hogy gyermekorvos lettem, ahhoz már kellett egy kis szerencse is.


Infofehervar.hu: A gasztroenterológia mára elég ismert, benne van a köztudatban, divatos téma mostanság. Ez mennyire könnyíti meg a munkáját?
- Dr. T.I. : - Egyfelől ez segíti a munkámat, mert már hallottak, olvastak róla, ugyanakkor néha rendet is kell tenni a szülők fejében, mert sok a fél információ (ne adj isten téves információ). Nem könnyű eligazodni a sok-sok információ között, mint ami például az interneten is fellelhető. Fontos a hiteles forrás, magam is, ha utána olvasok egy témának, meg kell néznem, hogy milyen forrásból származik.


Infofehervar.hu: Mit él meg igazából sikernek a hivatása során?
- Dr. T.I. :
- Azt az igazi elismerés és sikerélmény, amikor segíteni tudtam, amikor legközelebb is visszatérnek hozzám. Ez tart pályán. Természetesen nem másodlagos a kollégák részéről a szakmai elismerés sem.


Infofehervar.hu: Mely pillanatok a legnehezebbek?
- Dr. T.I. :
- A legnehezebb része hivatásomnak az, amikor közölni kell egy gyermekkel, annak szülőjével azt, hogy meghatározóan fog megváltozni az élete, esetleg gyógyíthatatlan beteg…

Infofehervar.hu: Kevés szabadidejében mit csinál szívesen, miként töltődik fel?
- Dr. T.I. :
- Elsőként a családom említeném. Feleségem maximálisan támogat, ahogyan szokták mondani: a sikerhez kell egy oldalborda is. Sokat köszönhetek neki. Három gyermekem van (kettő felnőtt, egy még gimnazista), ha tehetjük, együtt van a család. Kevés szabadidőmben viszont örömmel végzek kétkezi munkát, kertészkedem.


Infofehervar.hu: - Köszönjük az interjút és sok sikert kívánunk az olvasóink nevében is!
Szavazzon Ön is! http://szentgyorgyialbertorvosidij.hu/szavazas/

Dr. Tokodi István 1991-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerzett általános orvosi diplomát, majd ezt követően 1996-ban csecsemő- és gyermekgyógyászatból, 2000-ben gasztroenterológiából, 2002-ben pedig neonatológiából tett szakvizsgát.

Jelenleg a székesfehérvári kórház perinatális intenzív centrumának vezető neonatológusaként dolgozik. Rendszeresen előad különböző gasztroenterológiai és gyermekgyógyászati konferenciákon, gasztroenterológiai könyvek szerzője, illetve gyakran publikál tudományos hazai szaklapokban is.

infofehervar.hu


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.