Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Június 13. 13:06, csütörtök | Sport

Dóczi László és a keceli autocross

Dóczi László és a keceli autocross

Interjú Lacival a június 16-i autocross verseny előtt, amit a
Kecel Ringen tartanak meg.

Mint a telefonban is említetted rég óta vagy autocross versenyző. Miért is választottad ezt a sportot?

- A versenyszellem mindig is bennem volt. Évekig pályamotoroztam, és már a feleségem is régóta mondogatta, hogy jobb lenne már visszavenni a 200 feletti tempóból. Az egyik ismerősöm által kimentem az egyik kecel ringen megrendezett versenyre, ahol a szöcske kategóriás autókba beleszerettem, mert volt benne gyorsasági motoros autó is, így ebből indult a következő hobbim.

Beszélnél a KecelRing pályáról, ha jól tudom mindig más és más nyomvonalon mentek!

- Azért tetszik, mert mindig más más a pálya nyomvonala. Minden egyes verseny hétvége olyan kihívásokat tartogat, amire nem tudsz előre felkészülni, és nem tudhatod, hogy vasárnap reggel mi fogad a pályán.
Mindig szervezett, rendezett és gyors pályakarbantartást kapunk, így elég pörgősek a versenyek és minden elismerésem a pályakarbantartóknak.

Az autódról mesélnél nekünk? Mit tudhatunk róla? Miért is ezzel indulsz?

- Ez egy hosszú történet... kezdetben egy Tóth Sanyi bácsi által épített autóval indultam, ami egy suzuki GSX R 750 blokkal volt szerelve, és csak hátsó kerék hajtású volt.

Menet közben Latyak cimborámnál volt egy BMW 4000 v8-as roncsderbi kategóriás autó (hátsó kerék hajtású), melybe megláttam a lehetőséget, hogy egy remek autót tudnék összehozni. Pedig sokan azt mondták, hogy: Laci ebből sosem lesz cross autó. De mint látszik az eredményeken, mégis sikerült összehozni. Azóta is nagyon nagy élvezettel versenyzem az autóval.

Milyen eredményt vársz magadtól?

- Sosem az eredményért mentem.....
Sokkal jobban hajtott a versenyzés öröme, és hogy meg tudjam saját magamnak, és a nézőknek is mutatni, hogy igenis lehet egy CSAK hátsó kerekes autóval nagyokat menni.

Mik a 2019-es versenyzői terveid, esetleg másik autóba ülsz?

- A 2019-es szezont két kategóriában kezdtem el, az egyik a Keceli amatőr épített hátsó kerekes kategória, a másik pedig az OB. Super buggy mezőnye, melyeken lehetőségeimhez mérten igyekszem helyt állni.

Az autocrosst, mint szakágat kinek és miért ajánlod?

- Bárkinek ajánlom, akit hajt az adrenalin, a versenyszellem, a családias légkör és benzingőz. Azért ajánlom, mint szakágat, mert itt ki tud kapcsolni az ember, baráti társasággal tud rajthoz állni.

Mi a véleményed a keceli pályáról, a rendezésről és a hangulatról?

- Remekül szervezett csapat vár minket minden egyes verseny hétvégén. A pálya állapota szinte mindig tökéletes, ha az eső el nem rontja. A hangulatban sosem kellett csalódni, mert mindig nagy tömegeket vonzott az egész napos verseny. Minden a legmegfelelőbben van szervezve, a büféktől kezdve a depo kialakításig. Az ember nem is tudná így mosoly és jókedv nélkül végig vinni a napot.

Támogatóid?

- A leges legelső támogatóm és támaszom a feleségem, aki mindig hitt bennem, így könnyebb volt a céljaimat megvalósítani és gyermekeim, akik a mai napig a legnagyobb rajongóim. Ezen kívül azok a személyek és családtagjaim, akik a 4 év alatt jöttek, bíztattak, támogattak, szurkolással és néhány jó szóval segítették a jobb eredmény elérését.

Ezúttal meg is ragadnám az alkalmat, hogy köszönetet mondjak mindenkinek, aki hitt bennem. és velem volt, van és lesz a jövőben is.

Szurkoljunk közösen Dóczi Lászlónak a június 16-i autocross versenyen, amit a Kecel Ringen tartanak meg.

- Hajósi Miklós

Címkék: autósport, Autocross

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.