Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Október 13. 15:07, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Biztosított Magyarország téli földgázellátása

Biztosított Magyarország téli földgázellátása

Biztosított Magyarország téli földgázellátása, a gáztárolókba szeptember 30-ig betárolt több mint 5 milliárd köbméternyi földgázmennyiség biztonsággal fedezi a hazai igényeket

- közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szerdán az MTI-vel.

Közölték: minden évben ellenőrzik a lakossági felhasználók ellátásához szükséges gázforrások rendelkezésre állását, az erőművek téli felkészültségét, a szükséges tüzelőanyag-készletek meglétét, és meghatározza a betárolandó földgáz mennyiségét figyelembe véve az adott szolgáltató területén az elmúlt százhúsz hónapban mért legmagasabb téli időszaki fogyasztást.

A fűtési idényben a földalatti gáztárolók szerepe különösen meghatározó, hiszen egy hidegebb téli napon az ország földgázfogyasztásának akár fele is származhat ebből a forrásból.

Az idei betárolási időszak szeptember 30-án ért véget 5,28 milliárd köbméternyi gázkészlettel, ami több mint 83 százalékos töltöttségi szintet jelent. Ez a mennyiség tartalmazza a kereskedelmi tárolók és a biztonsági tárolók készleteit (1,45 milliárd köbméter) is.

A tájékoztatás szerint a kereskedelmi készleten felül rendelkezésre álló biztonsági készlet szélsőséges körülmények között - így különösen földgázellátási válsághelyzet esetén - szolgálja a lakosság folyamatos ellátását.

Október elsején elkezdődött a kitárolás. Az ország téli földgázellátását a tárolói készletek, a folyamatos földgázimport és a hazai kitermelés együttesen biztosítják - közölte a MEKH.

Címkék: fűtés, gáz, gázellátás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.