Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. November 08. 13:06, szerda | Helyi
Forrás: hvg.hu

Az utóbbi idők legnagyobb újítása jön a MÁV-nál – imádni fogja, de tényleg

Az utóbbi idők legnagyobb újítása jön a MÁV-nál – imádni fogja, de tényleg

Alkalmazáson belüli jegyvásárlással bővíti telefonos alkalmazását a MÁV.

A más városban tanuló egyetemistáktól a gyakran ingázó dolgozóknak is kényelmes lesz: pár érintéssel lehet majd vonatjegyet venni mobilról.

A MÁV 2015 tavaszán adta ki a Vonatinfó alkalmazást, amellyel a járatokról tényleg mindent meg lehet tudni. Van benne menetrend, utazástervező, valós idejű járatinformáció, illetve a vonaton ülve és a peronon állva is chatelhetünk az utasokkal és a személyzettel.

A felhasználói értékelések összességében pozitívak, de a legtöbben a megjelenés óta szeretnék benne látni a MÁV – az asztali webes felületen egyébként hosszú évek óta jól működő – jegyvásárlós funkcióját. Nem kell már sokáig várni, az e-vonatjegy-vásárlási lehetőséget pénteken élesítik, a Vonatinfó androidos változatában.

Az IHO szakoldal beszámolója szerint az alkalmazás belföldi utakra engedi a jegyvételt. Mind a 42 elérhető vasúti kedvezményt be lehet állítani, még a BKK-bérletet is, és van élőállat- és kerékpárjegy is. Az applikációból vásárolt vonatjegyet a mobiltelefon képernyőjén lehet bemutatni, a felhasználási feltételek azonosak az e-vonatjegyével: személyhez kötött, nem ruházható át másra, és az érvényesség előtt legkésőbb egy órával váltható vissza. Erre egyébként külön gomb is les az appban.

Az alkalmazáson belül vett jegyek ellenértékét bankkártyás fizetéssel lehet megtéríteni, mégpedig a más érdekességet is tartogató SimplePay rendszerében. Internetkapcsolat csak a jegyek megvásárlásához kell majd, a bemutatásukhoz nem.

hvg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.