Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2017. Szeptember 11. 07:00, hétfő | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Az ország legjobb versenyzői Fehérváron a Regionális Atlétikai Központban

Az ország legjobb versenyzői Fehérváron a Regionális Atlétikai Központban

Szombaton kezdődött az Atlétikai Csapatbajnokság és Serdülő Bajnokság döntője, ahol az ARAK legjobb atlétái mellett többek között a londoni világbajnokság hőseit Márton Anitát és Baji Balázst is láthatjuk Fehérváron.

A felnőtteknél tizenkét döntős csapat kezdte meg a küzdelmeket a szabadtéri szezont lezáró Csapatbajnokság döntőjében. A fehérvári ARAK a Tatabányai SC-vel közös formációt alkotva igyekszik javítani tavalyi hetedik helyezésén. A serdülő mezőnyben pedig a házigazdák a címvédők.

A résztvevőket Östör Annamária Egészségügyi és sporttanácsnok köszöntötte: "Nagyon nagy megtiszteltetes hogy otthont adhatunk egy olyan versenynek, amelyre az egész országból érkeznek hozzánk versenyzők, vendégek. Székesfehérvár számára kiemelt fontosságú az atlétika".

A versenyt Gyulai Miklós a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke nyitotta meg: "A szezon végén járunk es nagy örom, hogy ilyen sokan itt vannak. A magyar atlétika számára nagyon sikeres ev 2017. Bízom benne hogy ez csak a kezdet, és ennél is jobb eredményeket fogunk elerni."

Az augusztusi világbajnokság magyar érmeseit, a súlylökő Márton Anita és a 110 gáton történelmi sikert elérő Baji Balázs is versenyzett Fehérváron. Érdekesség, hogy előbbi diszkoszvetésben és kalapácsvetésben, utóbbi 100 méteres síkfutásban is megmérettette magát.

Címkék: arak, atlétika, bregyó, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 06:00, kedd | Életmód

Meteorológia: nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon

Nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon - közölte a HungaroMet Zrt. hétfőn.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Nagy István: már 184 millió új fát ültettünk erdeinkben

Tartósan sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet az országfásítási program 2019-es meghirdetésével: az elmúlt öt évben 184 millió új fát ültettünk el

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat