Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2023. Július 24. 11:21, hétfő | Sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Andrew Sarauer a fehérvári hoki kanadai legendája visszavonul

Andrew Sarauer a fehérvári hoki kanadai legendája visszavonul

Andrew Sarauer jégkorongozó Székesfehérváron élő legenda volt, ezért Székesfehérvári jégkorongos berkekben gyakran illették,

illetik a tapasztalt centert a GOAT (greatest of all times – minden idők legjobbja) jelzőkkel, ami nem is csoda. A kanadai-magyar támadó a klubot a 2023/2024-es szezonban érvényes szerződése felbontására kérte.

Andrew Sarauer 2013-ban érkezett Székesfehérvárra, ahol négy szezont játszott, Magyarországra érkezése után rögtön a csapat húzóembere lett.

https://www.youtube.com/watch?v=oCYVYzJ5xyM

Első évében Frank Banham mögött a csapat házi kanadai táblázatának második helyét foglalta el, második szezonjában pedig az egész EBEL pontkirálya lett.

Egy évad erejéig szerepelt a Villach együttesében is, majd 2018-ban újra visszatért a koronázóvárosba, ahol újabb hat éven keresztül a csapat vezéregyéniségei közé tartozott. 2015-ben magyar állompolgársági esküt tett, tagja volt a Krakkóban feljutást ünneplő magyar válogatottnak is, majd több éven át stabil kerettagja, húzóembere maradt a nemzeti együttesnek.

Andrew Sarauer közel 500 EBEL/ICE-mérkőzéssel a háta mögött, a nyári felkészülés során döntött úgy, mégsem lép jégre a 2023/2024-es évadban. „Ma visszavonulok attól a sporttól, amit imádok. Az elmúlt hetekben éreztem, valami hiányzik a nyári felkészülésem alatt, és ekkor tudtam, eljött az idő, hogy befejezzem. Tíz éve fogadtatok be a csodás városotokba és országotokba, ami nemsokára az otthonommá vált. Az évek alatt rendkívüli csapattársakat volt szerencsém megismerni és velük együtt játszani. Mindannyian jobbak lettünk a kiváló edzőkkel és a klubnál dolgozókkal való munkától. Sokan közülük a színfalak mögött vannak és rengeteg munkát tesznek bele abba, amit az jelent, hogy Fehérváron játszhatunk. Köszönöm nekik. Óriási megtiszteltetés volt előttetek játszani, a szurkolók előtt. Sosem fogom elfelejteni azt az energiát és szenvedélyt, amit mérkőzésről mérkőzésre adtok. Fehérvár és az AV19 mindig különleges helyet foglal majd el a szívemben” – áll a játékos közleményében.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.