Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Október 31. 07:16, kedd | Sport
Forrás: vg.hu

Ahogy megjósolták: Messi nyolcadszor lett aranylabdás

Ahogy megjósolták: Messi nyolcadszor lett aranylabdás

Az argentin labdarúgó-válogatott és az amerikai Inter Miami 36 éves szupersztárja 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 és 2021 után nyolcadik alkalommal

nyerte el a France Football magazin által odaítélt és az év legjobb játékosának járó Aranylabdát. A dél-amerikai klasszis az angol Manchester City norvég támadóját, Erling Haalandot előzte meg a szavazáson.

Az argentin labdarúgó-válogatottat tavaly világbajnoki címig vezető Lionel Messi pályafutása során nyolcadik alkalommal nyerte el a France Football magazin által odaítélt és az év legjobb játékosának járó 67. Aranylabdát. Az Inter Miami 36 esztendős világklasszisa – aki már eddig is rekorder volt a díj történetében – a hétfőn, Párizsban rendezett díjátadón elmondta, ez az argentin nemzeti csapat sikere is egyben. Messi győzelme annyiban nem meglepetés, hogy a napokban már kiszivárgott, 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 és 2021 után ismét ő emelheti magasba a trófeát.

A dél-amerikai világklasszis a másik nagy esélyest, az angol Manchester City 23 éves norvég csatárát, Erling Haalandot előzte meg a szavazáson. Utóbbi az elmúlt évadban szinte mindent megnyert klubcsapatával, amit csak lehetett, és nem mellesleg 56 gólt szerzett, mellyel ő lett a 2022–2023-as idény legjobb támadója. A harmadik helyen Leo Messi korábbi párizsi csapattársa, a 24 esztendős francia Kylian Mbappé végzett. Az argentin a beszédében megemlékezett honfitársáról, a 2020-ban elhunyt Diego Maradonáról is, aki ezen a napon ünnepelte volna 63. születésnapját.

Az ötödik alkalommal odaítélt női Aranylabdát az FC Barcelonában játszó Aitana Bonmatí kapta meg, a spanyol futballista idén világbajnoki címet is nyert hazája válogatottjával.

A legjobb 21 éven aluli labdarúgónak járó díjat, a Kopa-trófeát – amelyről az eddigi Aranylabda-győztesek szavaztak – a Real Madridot erősítő angol Jude Bellingham hódította el.

A negyedszer odaítélt, legjobb kapusnak járó Jasin-díjat a világbajnok argentin válogatott és az Aston Villa hálóőre, Emiliano Martínez érdemelte ki.

A legjobb csatárnak járó Gerd Müller-trófeát a már említett Erling Haaland kapta, akinek csapata, a triplázó, Angliában bajnok és FA Kupa-győztes, valamint a története első Bajnokok Ligája-diadalát arató Manchester City, a tavalyi évhez hasonlóan az év együttese lett.

A szociális és jótékonysági projektekben kiemelten tevékeny labdarúgónak megítélt Sócrates-díj – amelyet a 70-es, 80-as évek kiváló brazil futballistájáról neveztek el – Vinícius Júniorhoz, a Real Madrid brazil támadójához került.

A France Football 2016 óta ismét nem a FIFA-val együttműködve, hanem az 1956 és 2009 között hagyományosan, azaz önállóan ítéli oda az év legjobbjának az Aranylabdát.

Az Aranylabda-szavazás végeredménye:

1. Lionel Messi (argentin, Inter Miami)
2. Erling Haaland (norvég, Manchester City)
3. Kylian Mbappé (francia, Paris Saint-Germain)
4. Kevin De Bruyne (belga, Manchester City)
5. Rodri (spanyol, Manchester City)
6. Vinícius Júnior (brazil, Real Madrid)
7. Julián Álvarez (argentin, Manchester City)
8. Victor Osimhen (nigériai, Napoli)
9. Bernardo Silva (portugál, Manchester City)
10. Luka Modric (horvát, Real Madrid)

https://www.youtube.com/watch?v=NcOCHHkAjXE

vg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,