Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. Május 06. 08:46, péntek | Életmód
Forrás: egeszsegter.hu

A virsli káros hatásai

A virsli káros hatásai

Egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszünk, főleg az nem, hogy mivel etetjük a gyermekeinket.

Manapság a legnagyobb számban a virsli kerül az asztalra, ez azért elég nagy baj, mert soha nem lenne szabad odaadnod a gyerekednek. Olvasd el cikkünket és mondj búcsút a virslinek!

Ne mérgezd magad, soha ne egyél virslit!

Az orvosok többsége egyszerűen azt üzeni a szülőknek, hogy semmiféleképpen se adjanak a gyerekeiknek hot-dogot egy étkezésre sem! Az amerikai ételt már nem csak külföldön, de itthon is rengetegen fogyasztják előszeretettek. Nagyon egyszerű megcsinálni, viszonylag olcsó, hiszen nem kell hozzá más, csak virsli, kifli, és szószok, illetve mindenki szereti. Amerikában a július 4-i ünnepnapon átlagosan több, mint 155 millió virslit fogyasztanak el egy nap alatt. Ez hihetetlen mennyiség!

A legújabb kutatások szerint azok között a gyermekek között, akiknek a havi hot-dog mennyisége meghaladja az egy tucatot, kilencszer több volt a leukémiás. Továbbá azok közül a terhes kismamák közül, akik terhességük alatt több mint egy hot-dogot fogyasztottak hetente, arányaiban több volt az agydaganatos kisgyermek. Senki nem tudja, hogy ennek ugyan mennyi alapja van azonban az biztos és tényszerű, hogy a nitrit-származékok, amelyek a virsli szerves részei, valóban rengeteg egészségügyi problémához vezetnek. Nézzük, hogy mit tartalmaz a virsli!

Mechanikusan lefejtett csirke vagy pulyka: inkább epres cukormáz színű ez a kevert hús-és csont, olyan, mint “egy paszta-szerű baromfi termék, ahol a csontokat és szöveteket egy szitához hasonló eszközön nagy nyomás alatt átnyomják ahhoz, hogy elkülönítsék a csontokat az élelmezési célra alkalmas szövetektől. ”A hot-dog tetszőleges mennyiségű mechanikusan lefejtett csirkét vagy pulykahúst tartalmazhat.

Víz: a virsli 10 százaléka víz.

Kukorica szirup: kukoricakeményítő és savak keveréke, a kukorica szirupot sűrítő és édesítőszerként használják, nem tartalmaz tápanyagokat, de kalóriát igen.

Disznóhús: a csonttól mechanikailag elválasztott húst tartalmaz. Marhahús: 2004-ben, hogy megvédjék a fogyasztókat a szivacsos agysorvadástól (kergemarha-kór), a mechanikai úton elválasztott húst ehetetlennek nyilvánították és emberi fogyasztásra alkalmatlannak titulálták, ezért a legtöbb virsli nem tartalmazza azt.

Só: a virsli sok sót tartalmaz, valójában körülbelül 480 milligrammot, az nagyjából 20 százaléka a javasolt napi adagnak.

Kálium-laktát: ez hydroszkópikus, fehér, szagtalan szilárd anyag, kereskedelemben a tejsav kálium-hidroxiddal való semlegesítéséből ered. Ízfokozó, ízesítőanyag, nedvesítőszer, pH-stabilizáló és bizonyos kórokozók növekedését inhibitáló ágens.

Nátrium-foszfátok: a foszforsav bármely három nátrium sóját lehet használni élelmiszer tartósítószerként vagy térkitöltő, telítő anyagként.

Aromák: a legtöbb ízesítő anyagot csak úgy sorolják fel, hogy “aromák”, úgyhogy hogy ezek mit tartalmaznak, továbbra is misztikum marad. Marhahús leves: forralt vízzel leöntött izom, csont, ízület, kötőszövet és egyéb maradék.

Nátrium-diacetát: ez a vegyület molekuláris ecetsav, nátrium-acetát és víz keveréke. Antimikrobiális, ízesítő és pH-stabilizáló, egyes kórokozók növekedését gátolja.

Nátrium erythorbát: az erythorb sav nátrium sója és gyakran használt tartósítószer. A húsipari termékek rózsaszín árnyalatának megtartásáért is belekerül. Mellékhatások jelentkezhetnek, mint például a szédülés, emésztőrendszeri problémák, fejfájás, esetenként vesekő.

Maltodextrin: alapvetően töltőanyag és/vagy sűrítőanyag a feldolgozott élelmiszerekben. Egy főtt keményítőt, kukoricát vagy búzát tartalmazó keverék.

Nátrium-nitrát: ez a tartósítószer segít megőrizni a pácolt húsok pirosas, rózsaszínes színét – bár a vizsgálatok kimutatták, hogy a nátrium-nitrit fogyasztása növelheti a rák kockázatát és migrént is előidézhet. Állatkísérletek a nátrium-nitrát használatát a rák kialakulásával hozták összefüggésbe.

Paprika kivonat: olaj alapú paprika növény kivonat – nahát, egy természetes összetevő! – a szín és hosszabb eltarthatóság miatt adják hozzá a virslihez.

egeszsegter.hu

Címkék: egészség, virsli

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.