Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Október 07. 05:00, szombat | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

A világnaphoz kapcsolódó gyalogló események Fehérváron

A világnaphoz kapcsolódó gyalogló események Fehérváron

A Világ Gyalogló Nap (World Walking Day) Magyarországon valójában egy teljes hónap, hiszen október 1-31-ig több esemény is csatlakozik a kezdeményezéshez.

Október első hétvégéjén sok helyen, így Székesfehérváron is lesznek programok a gyalogló nap keretében. A rendezvénysorozat célja: gyalogló alkalom szervezésével népszerűsíteni magát a gyaloglást.

Világ Gyalogló Nap egész októberben!

A gyaloglás, a séta rendszeresen űzve alkalmas eszköz lehet az egészség megtartására, társakkal, barátokkal, családdal közösen gyakorolva pedig egyúttal remek időtöltés. Ennek gyakorlati népszerűsítését szolgálják a Világ Gyalogló Nap keretében, vagy ahhoz kapcsolódóan szervezett túrák, gyaloglások, rövidebb-hosszabb séták. Ezek helye, ideje: idén egész októberben a helyi szervezők által kijelölt útvonalon és meghatározott időpontban.

  • Több városban, így Székesfehérváron is október első hétvégéjén, tehát 7-én és 8-án csatlakozhatnak gyalogló programhoz az érdeklődők. A Magyar Szabadidősport Szövetség és a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség rendezi ez eseményeket, melyek kivétel nélkül ingyenesek, bárki csatlakozhat hozzájuk azzal, hogy a kezdési időpontban megjelenik és teljesíti a távot.

Október 7-én, szombaton két helyszínen lesz Fehérváron szervezett gyaloglás. Öreghegyen az Aranybulla emlékműtől a Bánya-tó érintésével a Milleniumi emlékműig tart a séta, ennél az eseménynél egyben lehetőség lesz Nordic Walkingos részvételre is. Gyülekezés az Aranybullánál, indulás 10 órakor, a gyaloglást Horváth István Nordic Walking-oktató vezeti.

  • Ugyanezen a napon a Bregyó-közi sportcentrumtól is indul egy gyaloglás, ez a Felsőváros területén zajlik Bregyó köz – Tóparti Gimnázium – Sörház tér – Malom u – Helyőrségi Klub – Zichy-liget – – Szt. Sebestyén templom útvonalon. Ez a program is 10 órakor kezdődik, vezetője Jánosi Zsuzsanna lesz.

Vasárnap, október 8-án három kapcsolódó program közül is választhatnak a mozogni vágyók. A Pentelei erdő területén, a tornapálya parkolójában lesz a gyülekező a délelőtti gyalogláshoz. A résztvevők megemlékeznek Gáspár Attila természetvédőről. A gyaloglást Csog Imre vezeti.

Az István Király Általános Iskolánál találkoznak azok, akik a palotavárosi tavak körül szeretnének sétálni, Jánosi Zsuzsanna vezetésével. És lesz gyaloglás a Halesz parkban is, itt a kórház buszparkolója a találkozási pont, vezető Garamvölgyi Zoltán. Mindhárom vasárnapi gyaloglás 10 órakor kezdődik.

Az érdeklődőket az időjárásnak megfelelő öltözetben várják a gyaloglások helyszínére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni