Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2017. Szeptember 23. 22:21, szombat | Sport
Forrás: mti

A Veszprém egy góllal legyőzte a Flensburgot a Bl-ben

A Veszprém egy góllal legyőzte a Flensburgot a Bl-ben

A Telekom Veszprém hazai pályán 28-27-re legyőzte a német Flensburg-Handewitt csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében a második forduló szombati játéknapján.

A Flensburg korábban csak egyszer, a KEK 2001-es negyeddöntőjében tudott nyerni Veszprémben, azóta a magyar csapat házigazdaként most győzött negyedszer a német együttessel szemben.

Férfi BL, 2. forduló, B csoport:
Telekom Veszprém - SG Flensburg-Handewitt (német) 28-27 (15-14)
---------------------------------------------------------------
a Veszprém gólszerzői: Lékai 9, Nagy L. 8, Blagotinsek 3, Nilsson, Ugalde 2-2, Tönnesen, Ilic, Marguc, Sulic 1-1

A hazaiak keretéből Ancsin Gábor, Jamali Iman és Ligetvári Patrik is hiányzott.

Az előző idényben BL-bronzérmes veszprémiek játékán az első perctől kezdve jól látszott, hogy új edzője gyakorlatilag tökéletesen ismeri az aktuális ellenfél játékát. Ljubomir Vranjes 2006 és 2009 között a Flensburg játékosa volt, edzőként pedig 2010-től idén tavaszig tevékenykedett a német csapatnál. Irányítóként Bajnokok Ligája-ezüstérmet, trénerként a többi között BL-aranyat és KEK-et nyert az együttessel, 2014-ben pedig a nemzetközi szövetség (IHF) a világ legjobb edzőjévé választotta.

A magyar együttes eleinte támadásban és védekezésben is hatékonyabb volt a vendégeknél (4-1), akik azonban gyorsan felvették a játék ritmusát és egyenlítettek (4-4). A folytatásban kemény, ugyanakkor színvonalas mezőnyjátékot és látványos gólokat produkáltak a csapatok, bár a még szigorúbb védekezés és a kiemelkedő kapusteljesítmények hiányoztak.

A mezőny egyik legjobbja Lékai Máté volt, aki a 27. percben már ötödször volt eredményes, csapata pedig egy góllal vezetett a szünetben (15-14).

A 33. percben a mérkőzés során először vezetett a Flensburg (15-16), és mivel ebben az időszakban hatékonyabban kézilabdázott, csakhamar három gólra nőtt a különbség (16-19). A németek svéd kapusa, Mattias Andersson ekkor már szinte mindent védett, ezért Vranjesnek időt kellett kérnie, majd Mirko Alilovic helyére Mikler Rolandot állította a kapuba.

A magyar bajnok védekezése továbbra sem állt össze megfelelően, de Mikler kiválóan védett, a másik kapu előtt pedig pontosabbak lettek a lövések, így egy gólra csökkent a hátrány (22-23). A Veszprémnek egyenlítenie, majd rögtön ezután - egy 6-1-es sorozat nyomán - fordítania is sikerült, és a rendkívül izgalmas hajrában Mikler, Nagy László és Lékai remek megoldásainak köszönhetően megnyerte a rangadót.

A vendégek legeredményesebb játékosa a dán Lasse Svan volt, aki mind az öt lövését gólra váltotta.

A veszprémiek jövő szombaton a fehérorosz Meskov Breszt otthonában folytatják BL-szereplésüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok