Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Augusztus 04. 16:11, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: okkfehervar.hu

A Távírda utca felújítása miatt több környező utcában forgalomkorlátozás lesz

A Távírda utca felújítása miatt több környező utcában forgalomkorlátozás lesz

A Távírda utcában megkezdődött felújítási munkálatok miatt augusztus 7-től előreláthatólag augusztus 23-ig lezárják a Budai út Várkörút – Deák Ferenc utca közötti szakaszát. (Részletes, térképes tájékoztató)

Több környező utca megközelíthetősége és elhagyási útvonala is változik. A forgalomkorlátozások az autóbuszjáratok menetrendjében is változásokat okoznak. Kérjük a közlekedők megértését és türelmét, s egyúttal javasoljuk, hogy a gördülékenyebb közlekedés érdekében használják mobiltelefonjaikon a Waze alkalmazást!

A Távírda utca felújítása, közmű-rekonstrukciója kapcsán augusztus 7-től előreláthatólag augusztus 23-ig a Budai út Várkörút – Deák Ferenc utca közötti szakasza lezárásra kerül az átmenő gépjárműforgalom elől. A közműépítések miatti lezárás időtartama alatt továbbá megváltozik a Távírda, a Kégl György, valamint a Károly János utca és a Budai út érintett szakaszainak megközelítése és elhagyása.

A Budai út Várkörút – Távírda utca közötti szakasza kizárólag csak a Várkörút irányából közelíthető meg, illetve hagyható el. Az útszakasz zsákutca lesz.

A Budai út Gyümölcs utca – Távírda utca közötti szakasza, valamint a Gyümölcs utca - Deák Ferenc utca közötti szakasza a Gyümölcs utca irányából közelíthető meg és Budai úton keresztül a József Attila utcán, Deák Ferenc utcán és a Budai úton továbbhaladva hagyható el.

A Távírda utca és a Kégl György utca zsákutca lesz, és fenti időszak alatt kizárólag a Rákóczi út irányából közelíthető meg, illetve hagyható el.

A Károly János utca Budai út – Munkácsy Mihály utca közötti szakasza zsákutca lesz és a Munkácsy Mihály utca irányából közelíthető meg, illetve a Munkácsy M. utca és Horvát István utca irányába hagyható el.

A Gyümölcs utca forgalmi rendje nem változik.

  • A gépjárművezetőknek úti céljaik eléréséhez, az útvonal megválasztásához a Polgármesteri Hivatal Közlekedési Irodájának munkatársai az aktuális forgalmi információkkal feltöltött, forgalomfigyelő Waze okostelefonos útvonaltervező alkalmazás használatát javasolják.

A felújítási munkálatok miatt a Távírda utcában a parkolás tiltott, kérik, hogy a gépjárművezetők a korlátozásokat vegyék figyelembe.

A kivitelezési munkálatok időtartalma alatt a Távírda utcára megváltott parkolási bérleteket a Várkörúti (Budai út – Petőfi utca közötti szakaszán), a Rákóczi úti, Watthay Ferenc utcai, a Rákóczi út 3-5 szám mögötti parkolóban (SKÁLA parkoló), a Károly János utcai, valamint a Kégl György utcai kijelölt parkolóhelyek használat során elfogadják.

******************************************************

A Budai úton bevezetésre kerülő zárások miatt a 14, 14G, 22, 23E, 42, 43, 44-es autóbuszok az 2017. augusztus 7-i (hétfői) első járatindulástól az augusztus 23-i utolsó járatindulásig módosított útvonalon közlekednek. A felújítás ideje alatt az autóbuszok a Távírda u. megállóban nem állnak meg.

A 14-es számú autóbuszok a Távírda u. megálló helyett a Deák Ferenc utcán található Budai út, Deák F. u. megállóhelyen állnak meg. A járatok többi megállóhelye változatlan, a terelőúton érintett más megállóhelyeken (Árpád u., Református Ált. Isk.) nem állnak meg.

A 14G jelű autóbuszok megállóhelyei változatlanok, de a Széchenyi út – Horvát István u. – Lövölde út útirányon közlekednek.

A 22 és 23E jelű autóbuszok a Távírda u. megállóhely helyett a Fehérvár Áruház megállóhelyen állnak meg. A járatok Kisfalud (22), illetve a Videoton Ipari Park (23E) irányába a Fehérvári Civil Központ (volt Technika Háza) előtti megállóhelyen, a Jancsár utca irányában a József Attila utcán található utazási iroda előtti megállóhelyen állnak meg. A járatok többi megállóhelye változatlan, a terelőúton érintett más megállóhelyeken (Széna tér, Várkörút) nem állnak meg.

A 42-es számú járatok a Távírda u. helyett a Budai út, Deák F. u. megállóhelyen állnak meg. A járatok többi megállóhelye változatlan, a terelőúton érintett más megállóhelyeken (Árpád u., Református Ált. Isk.) nem állnak meg.

A 43-as számú járatok a Kórháztól a Csapó u. felé a Távírda u. helyett a Budai út, Deák F. u. megállóhelyen állnak meg. A 44-es számú járatok a Csapó utcától a Kórház felé a Távírda u. helyett a Budai út, Deák F. u. megállóhelyen állnak meg. A járatok többi megállóhelye változatlan, a terelőúton érintett más megállóhelyeken (Árpád u., Református Ált. Isk.) nem állnak meg.

  • Az aktuális menetrendről és változásokról a KNYKK Zrt. honlapján vagy a Google Térkép alkalmazáson keresztül tájékozódhatnak a lakosok.


TÉRKÉPEK
(Katt a képre a nagyobb mérethez!)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni