Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Augusztus 10. 19:19, csütörtök | Helyi
Forrás: okkfehervar.hu

A sportlövészet volt az egyik legnépszerűbb program a Napraforgó táborban

A sportlövészet volt az egyik legnépszerűbb program a Napraforgó táborban

Eredményhirdetéssel zárult a Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetsége által szervezett sportlövészet ma délelőtt a Napraforgó Városi Napközis Táborban.

A szövetség valamennyi turnusban bekapcsolódott a tábor programjába, versenyt is hirdetve a gyerekek körében. A hathetes tábor holnap ér véget.

A július 3-i kezdés óta hat turnuson át tartott a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó Sportcentrumban. Székesfehérváron tanuló általános iskolásoknak kínáltak sportolási lehetőségeket, gazdag kézműves programokat, intézmény-látogatásokat és strandolást. Több száz gyermek vett részt a táborban, a legtöbben egy-két turnus erejéig, 22 gyerek viszont a teljes hat hetet végigvakációzta a Bregyóban. A tábor térítési költsége idén is megegyezett a mindenkori napközis térítési díjjal, 100 gyermek teljes, 138 pedig ötven százalékos támogatásban részesült.

A Fejér Megyei Technikai és Tömegsportklubok Szövetsége évek óta bekapcsolódik a programba, idén is valamennyi turnusban jelen voltak a sportlövészetet oktató szakemberek. A foglalkozásokon tíz évesnél idősebb gyerekek vehettek részt például légpuskával, légpisztollyal, de sok tanár és felügyelő is kipróbálta a sportágat. – fogalmazott Antal László, a szövetség elnöke.

Az iskolások körében versenyt is hirdettek, melynek eredményhirdetését ma délelőtt tartották. A lányok közül Bihari Júlia az első, Füzér Rebeka a második, Füzér Ottília a harmadik helyen végzett. A fiúknál Fodor Ádám teljesített a legjobban, őt követi Párkányi Ábel a második, míg Kozma Márk a harmadik legjobb eredménnyel. Kitartó teljesítményéért emléklapot kapott Andrási Benedek, Kerekes Kristóf és Somogyi Gergő.

A sportlövészet Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok és Viza Attila önkormányzati képviselő támogatásával valósult meg. Az eredményhirdetésen Östör Annamária úgy fogalmazott: a lövészet a tábori programok üde színfoltja volt, és fontos is, hiszen koncentrációra, fegyelemre tanítja a gyerekeket. Viza Attila hozzátette: örömére szolgált, hogy támogatásával segítette a programok megvalósítását, egyben köszönetét fejezte ki a szervezőknek.

A táborban készült fotók megtalálhatóak ezen az oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.