Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2012. Április 21. 14:03, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

A lakásépítési támogatás igényléséről

A lakásépítési támogatás igényléséről

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatója a lakásépítési támogatás igénylése iránti kérelem benyújtásához szükséges igazolásokról.

Az otthonteremtéssel összefüggő egyes kormányrendeletek módosításáról szóló 71/2012. (IV.12.) Korm. rendelet [a Magyar Közlöny 43. számában] módosította a lakásépítési támogatásról szóló 256/2011. (XII.6.) Korm. rendeletet.

A módosítás értelmében a támogatás igénylése iránti kérelem benyújtásához szükséges, legalább 180 napja folyamatos biztosítotti jogviszony meglétéről szóló igazoló okiratot a megyei kormányhivatalok egészségbiztosítási szakigazgatási szervei állítják ki, a kérelem benyújtását követő 3 munkanapon belül.

A köztartozás mentességről szóló nemleges együttes adóigazolást továbbra is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal állítja ki. Az igazolás kiállítása iránti kérelem (12UK12) bármely adóigazgatóság ügyfélszolgálatán benyújtható személyesen, elküldhető postai úton vagy ügyfélkapun keresztül elektronikusan.

Nem szükséges együttes adóigazolás igénylése, ha az ügyfél szerepel az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény szerinti köztartozásmentes adózói adatbázisban.

A hitelintézetek kötelesek elfogadni az e rendelet 2012. IV. 13-tól történő hatálybalépését megelőzően a megyei kormányhivatalok egészségbiztosítási szakigazgatási szerve vagy az állami adóhatóság által kiállított igazolásokat is.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.