Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. November 21. 17:21, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

A hét végéig marad az esős idő, hétfőn már hózápor is lehet

A hét végéig marad az esős idő, hétfőn már hózápor is lehet

A hét végéig folytatódik a borús, esős idő, hétfőtől pedig már télies időjárás várható, hózápor is lehetséges.

A hét végéig folytatódik a borús idő, többfelé lehet záporeső, néhol 16 Celsius-fokig melegedhet a levegő. Hétfőtől viszont téliesre fordul az idő, a leghidegebb órákban mínuszok is lehetnek, havas esőre, hóra is számítani lehet - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Éjszaka keleten, északkeleten még többfelé várható eső, zápor, de pénteken délelőtt mindenütt megszűnik a csapadék. Az ország legnagyobb részén többnyire erősen felhős lesz az ég, a Tiszántúlon viszont akár több órára is kisüthet a nap.
Délutántól nyugaton, délnyugaton újra egyre több helyen várható eső. Éjszaka a keleti tájakat leszámítva többfelé képződik köd és napközben helyenként csak lassan oszlik majd fel. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 15 fok között valószínű, nyugaton lesz a hűvösebb, keleten-délkeleten a melegebb.
Szombaton többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak a Tiszántúlon szakadozik fel rövid időre a felhőzet, ott lehet némi napsütés. Délelőtt még csak nyugaton, délutántól keleten is egyre többfelé várható eső, zápor, de az északkeleti megyékben estig nem valószínű csapadék. A Dunántúlon helyenként megerősödhet szél. A minimumhőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 8 és 16 fok között alakulnak, délkeleten lesz a melegebb.
Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, sokfelé várható ismétlődő eső, záporeső. Megerősödhet, a Dunántúlon helyenként viharossá fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 5-13 fokig melegszik a levegő.
Hétfőn eleinte főként keleten eső, havas eső, havazás várható, majd szórványosan hózápor kialakulására is számítani lehet. A szél erős, időnként viharos lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4, a legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 1 és plusz 6 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során