Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Június 23. 12:57, péntek | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

A FEZEN-re hív Orsovai Reni és a Nene új slágere - a Black Eyed Peas, a Helloween és a Village People is érkezik a...

A FEZEN-re hív Orsovai Reni és a Nene új slágere - a Black Eyed Peas, a Helloween és a Village People is érkezik a...

Dalpremierrel egybekötött sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők az immár 26 éves FEZEN idei fellépőiről, terveiről.

A székesfehérvári fesztiválra érkezik a 6-szoros Grammy-díjas Black Eyed Peas, visszatér a Helloween és itt lesz a Village People, akik Y.M.C.A. című dalukkal mindannyiunk hallójáratába örökre beköltöztek. De bulizhatunk Azahriah-val, Majkával, a Roaddal vagy éppen a Bagossy Brothersszel is.

Pop, rock, hiphop, metal - számtalan műfaj kap szerepet idén is a székesfehérvári FEZEN Fesztiválon július 26 -29. között.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki, hogy ismét a FEZEN-ről tudunk beszélni a nyár kapcsán, hiszen sok tízezer embert, sok fehérvári és nagyon sok idelátogató vendéget jelent a város és talán a régió legnagyobb fesztiválja. Mint mondta, ismerve a szervezők terveit: “ennek a fesztiválnak nem csak szép múltja és jelene, de szép jövője is van.” A környéken élőktől pedig egy kis türelmet és megértést kért: “ha azt szeretnénk, hogy a fiatalokat itthon tartsuk, hazahívjuk, megszólítsuk, akkor jár nekik annyi, hogy néhány napig övék legyen ez a város.”

“Nem elindult a nagyvilágba, hanem a világot hozta el nekünk ide, Fehérvárra” - mondta Kovács Antalról, a fesztivál főszervezőjéről Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője, miniszterhelyettes.

Kifejtette, hogy ez már nem csak egy városi vagy régiós, hanem országosan jegyzett fesztivál: “A Fehérváriakat, Fehérváron túliakat, Magyarországról és Magyarországon túlról is várjuk szeretettel a vendégeket.”

A város mellett a fesztivál legnagyobb támogatója évek óta a Samsung csoporthoz tartozó Harman-Becker Kft. A Székesfehérváron 28 éve jelen lévő vállalat professzionális audiotermékei mellett a munkatársain keresztül is kötődik a fesztiválhoz: “Imádják a FEZEN-t” - mondta el Preiszlerné Schweighardt Erzsébet cégvezető. A fesztivál legnagyobb színpada idén is a Harman nevet viseli.

Köszönetet mondva a támogatóknak és a közönségnek Kovács Antal, a fesztivál főszervezője kiemelte, hogy a FEZEN most már ott van az ország TOP 5 rendezvénye között, ahol “valósan naponta tizenezer látogató van jelen.”

Körülbelül száz produkció kap helyet négy nap alatt. Mint mondta: “nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Black Eyed Peas elfogadta a FEZEN felkérését, és hogy ki tudjuk szolgálni ezt a világszínvonalú produkciót.” Az eladható jegyek több mint fele elfogyott már, “kettő-három nap már szinte biztos, hogy telt házzal tud üzemelni.”

A 26 év alatt először született dal a fesztiválról, ezúttal sem a szervezők felkérésére, de Orsovai Reni és zenekara a Nene döntött úgy, hogy a nyarat, a tárgyak helyett az átélt élmények fontosságát hangsúlyozó slágerükbe a FEZEN-t is beleszövik. “Írás közben jöttem rá, hogy csupán a fezenes élményeimből táplálkozom, amikor dalszöveget írok erről az élményről, és a zenekarral egyeztetve ajánlottuk fel ezt a FEZEN-nek.” Orsovai Reni elmondta, hogy 2005 óta minden évben kint van a FEZEN-en, “egyértelmű volt, hogy ezt a dalt nem is tudom másról írni, csak a FEZEN-ről.” Így született meg az Ide-Oda Hoztalak. A zenekar és a FEZEN mellett harmadik fehérváriként Tóth Dániel Pixa kapcsolódott a projekthez, és elkészítette a dal rádióverzióját. A csütörtöki élő premier után hamarosan a streaming felületeken is elérhető lesz a NENE fezenes dala. A premierre Lórodi Liza készített koreográfiát, melyet fehérvári egyesületekből érkező táncosok adtak elő a dal rádióverziójára.

Július végén, 26-a és 29-e között lesz miből választaniuk a FEZEN-re érkezőknek. Itt lesz a világhírű amerikai hiphop- és pop együttes, a Black Eyed Peas.

Az amerikai pop legenda Will.i.am és zenekara olyan slágerekkel érkezik Székesfehérvárra, mint a Pump It, a Where is the love?, a Boom Boom Pow, ami 12 hétig vezette az amerikai Billboard Hot 100 listáját vagy az I Gotta Feeling, ami ugyanezen a listán 14 hétig volt az első helyen és 20 országban volt listavezető. Az együttes közel 25 év alatt bezsebelt 6 Grammy-díjat, túl vannak számtalan koncerten több mint 30 országban, és 2011-ben pedig felléphettek a százmilliók által megtekintett Super Bowl félidei showjában is!

2018 után visszatér a FEZEN-re a német power/speed metal legenda, a Helloween. Svédországból kapjuk a tiszta heavy metal energiákat a Hammerfalltól, a tavalyi FEZEN-szülinapról betegség miatt lecsúszó New York-i Cro Mags pedig idén hozza el a keleti parti hardcore, punk hangulatot. A nyugati partot pedig az Ugly Kid Joe képviseli, akik Kaliforniából nem csak a régi nagy slágereikkel, hanem a tavaly év végén megjelent legfrissebb albumukkal együtt érkeznek. Aki pedig a hamisítatlan retro disco hangulatot keresi, együtt mutathatja majd a Y.M.C.A. betűket a Village People tagjaival.

A hazai sztárok sem maradnak ki a FEZEN idei kínálatából. Gyakorlatilag az ábécé minden betűjéhez találunk valakit: Azazhriah, AWS, Beton Hofi, Bagossy Brothers Company, Carson Coma és még hosszasan sorolhatjuk a sort Majkán, a Roadon keresztül a Valmarig vagy a Wellhelloig. Az estéket pedig idén is partyk zárják Székesfehérváron. A teljes program elérhető a fezen.hu oldalon.

Idén a fesztiválterület közvetlen közelében, a parkoló mellett alakított ki új kempinget a FEZEN, folyóvizes WC-kkel, zuhanyzókkal, ételmelegítési lehetőséggel. Napközben pedig kisbolt is működik majd a helyszínen. A többi hasznos információért is érdemes követni a fesztivál hivatalos csatornáit:

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.