Hírek
2014. Március 11. 05:00, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség
A fehérje növeli a rák kockázatát?
Azoknak, akik nagy mennyiségű húst és sajtot fogyasztanak, nagyobb a rizikójuk a daganatos megbetegedések kialakulására - állapította meg egy kaliforniai kutatás, amelynek eredményéről az RTT News számol be.
A kutatás keretében hatezer, 50 év feletti felnőtt étkezési szokásait és egészségügyi állapotát követték nyomon 18 éven keresztül. A résztvevőket három csoportra osztották: egyik részük a napi kalóriabevitelük 20 százalékát fehérjéből fogyasztotta el, a második csoport tagjainál ez az arány 10-20 százalék között mozgott, míg a harmadiknál 10 százaléknál kisebb volt.
Összességében megállapították, hogy azoknak, akik a legtöbb fehérjét fogyasztották, négyszer nagyobb volt a kockázatuk rák miatt bekövetkező halálozásra, míg 74 százalékkal nagyobb eséllyel vesztették életüket más egészségügyi probléma miatt, mint a másik két csoport résztvevői.
Ezek érdekelhetnek még
2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld
Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen
Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére
2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld
A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti
A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:
2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld
EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek
Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.
2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld
NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését
A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.