Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 01. 11:05, szombat | Életmód
Forrás: MTI

3650 kilométert gyalogolt nászútján egy magyar házaspár

3650 kilométert gyalogolt nászútján egy magyar házaspár

Háromezerhatszázötven kilométert gyalogolt nászútján egy magyar házaspár, amely nemrég internetes honlapot létesített a gyaloglás népszerűsítésére.

Szécsi Gábor és Szécsi-Tóth Zsófia esküvőjük 5. hófordulóján, pénteken érkezett meg Santiago de Compostela spanyolországi búcsújáróhelyre, ahova április 2-án, a házasságkötés után két nappal indultak el.
A pár az öt hónapig tartó szokatlan nászúton 3650 kilométert tett meg gyalog, útba ejtve két másik híres zarándokhelyet, az ausztriai Mariazellt és a franciaországi Lourdes-ot is. Mint Szécsi Gábor telefonon az MTI-nek Santiago de Compostelából elmondta, azt tervezik, hogy folytatják a gyaloglást és a portugáliai Fatimáig "zarándokolnak" tovább.
Szécsi Gábor és Tóth Zsófia márciusban indította el a gyaloglást népszerűsítő honlapot, www.gyaloglunk.hu-t, amelyet a gyaloglók információs központjának szántak.
A honlapon kezdetnek 25 érvet soroltak fel a gyaloglás mellett, de - mint akkor az MTI-nek elmondták - a lista korántsem teljes.
A portál blogoldalán a pár beszámol a "transzkontinentális" gyalogtúra főbb állomásairól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.