Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 28. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mno.hu

2013 elején érkezik a Haswell

2013 elején érkezik a Haswell

A következő év első felében válnak elérhetővé azok a laptopok és asztali gépek, amelyekben az új generációs Intel Core processzor, a Haswell fog üzemelni.

Az áprilisban bevezetett Ivy Bridge processzorok örököse, aHaswell dupla akkorra teljesítménnyel bír majd, mint elődje és egyes esetekben az ultrabookok üzemidejét is képes lesz megduplázni. A processzorok felhasználói szempontból két fontos családra osztva érkeznek a jövőben. A 10 W TDP-s modellek a táblagépekbe, a 15 W és 17 W TDP-s darabok pedig az ultrabookokba és a laptopokba készülnek.

A tegnapi pénzügyi konferencián az Intel vezető pénzügyese, Stacy Smith kijelentette, hogy a Haswell 2013 első felére lesz eladásra hitelesített. Jelenleg a tesztelések folynak. A stagnáló ultrabook szegmensnek mindenesetre szüksége van egy csillogó teljesítményű excaliburra, hogy kivághassa magát a süllyedő PC piac ingoványából. Az IDC és a Gartner felmérései szerint a harmadik negyedévben a PC kiszállítások világszerte 8-9 százalékot csökkentek. Eközben az ultrabook eladások sem hozták a vártakat. Ez egyrészt a magas ár másrészt a felhasználók kis érdeklődésére vezethető vissza. A Haswell változtathat az utóbb említett felhasználói hozzáálláson és ezzel egycsapásra az értékesítési tendenciákon is, hiszen az ezzel szerelt ultrabookok 4096 × 3072 pixeles felbontású kijelzőt kaphatnak, lesz NFC és hangvezérlés, bevezetik a vezeték nélküli töltést és több biztonsági funkcióval fognak rendelkezni.

Paul Otellini, az Intel vezérigazgatója a konferencián nem bocsátkozott jóslatokba azzal kapcsolatban, hogy hogyan alakul majd a szegmens sorsa az elkövetkező negyedévben, mivel az számos tényező függvénye, olyanoké, mint például a Windows 8 bevezetése, azt azonban magabiztosan állította, hogy minimum 140 Intel Core alapú ultrabook lesz a piacon, melyekből 40 bír majd érintőkijelzővel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország